Limmud er det hebraiske ord for “at lære”, og at lære af hinanden, med hinanden, er essensen af Limmud. Limmud er også navnet på en nu international Limmud-bevægelse, som organiserer seminarer og konferencer året rundt.
ØresundsLimmud er organiseret af frivillige fra Danmark og Sverige. Det betyder, at koordinering og implementering bliver udført inden for et år (og på 3 sprog – dansk, svensk og engelsk).
De to lande skiftes til at organisere konferencen. Dette års ØresundsLimmud finder sted i Malmø den 6. marts 2016.
Alle Limmudniks (deltagere i Limmud) - herunder oplægsholdere og frivillige - betaler selv for at deltage og bruger deres faglige kvalifikationer i arbejdet med at skabe konferencen.
Alle - uanset politiske holdninger, religiøse tilhørsforhold eller mangel på samme - er velkomne til at diskutere, kritisere, deltage, være glade eller misfornøjede denne dag. Med andre ord: Alle deltager på lige vilkår og helt i demokratisk ånd.
Vil du vide, hvem dette års oplægsholdere er?
De har allesammen forskellig baggrund. Nogle har holdt foredrag, andre har ledt tekst studie sessioner, fortalt om hvordan man laver Skandinaviens bedste tchulent eller har undervist i dans.
ØresundsLimmud officielle sprog er dansk, svensk og engelsk - men det giver egentlig ingen sprogproblemer. Det er en gylden chance for alle dem, der ønsker at praktisere deres sprogkundskaber. Eller som bare gerne vil kunne geberde sig på “danglish”.
Blandt dette års oplægsholdere vil du kunne finde både kendte limmudniks og nye entusiastiske oplægsholdere. Der er både erfarne og amatører, der brænder for det emne, de præsenterer for os de andre limmudniks.
Hvis du sidder inde me viden, erfaringer, talenter, som du ønsker at dele med andre - meld dig allerede i dag som oplægsholder.
Haketia - "Ladino Occidental", mina morföräldrars modersmål
Klik dig vej til Kosher madlavning
A look into Israeli Politics – coalition, opposition and personalities
Vegetarisk cholent
- we do, we eat.
The Coen Bros' Gopnikology: "A Serious Man"
Konspirationsteorier förr och nu
The book that time (nearly) forgot: The Jewish Annotated New Testament
Ghettot i Venedig
500 år
Judisk jazz
Hvordan man laver jødiske beslutninger
"På natten börjar det ljusna när det är som mörkast"
"2001: A Space Odyssey": Stanley Kubrick's Midrash
Staden Zabrze och dess judar
What we know and what we don’t know about Lot’s wife (Genesis 19)
Religion som verktyg för
att bygga broar mellan människor.
Moderator: Thomas Lunderquist
The Gorbals: a neighbourhood, a community, and an app
Israel’s Strategic Realities and Strategis Choices
Tzelem: The Rabbinic Call to Social and Economic Justice in the UK
How Jewish is "Fargo"?
Findes der virkelig jøder i Uganda?
Fem verdensberømte svensk-jødiske kunstnere du ikke kendte
'The Hidden Life of Azazel' - The myth of Azazel in the Ethiopian Book of Enoch
TransTorah - balancing on the Mechitza
Tevjes mange ansigter
Who is Jewish and what "yiddishkayt" means after the Shoah
Israel's security issues and social challenges. International and domestic perspectives.
"Praying with our feet" – Jews and the refugee crisis.
Circumcision - why is the debate
heating up now?
Moderator: Karen Lisa Salamon
Hvordan lever vi efter terroren?
Moderator: Finn Schwarz
Borås - en judisk shtetl i Sverige
Jeg og en gammel Holger Danske frihedskæmper
Pickup Purimspiel II
Kazarien - ett internationellt och multureligiöst centrum under 600-900 talet
The Jewish Annotated New Testament – ‘a’ det, hvo’f’ det`?
Fear and Loathing in Malmö
- A Conversation About a Shared Future
Palestinian politics – Mahmoud Abbas and Beyond
The Scandinavian Left Wing And Israel
Nussach Melodies: How We Express and Experience Time, Space and Emotion in Our Liturgy
Karl den XII som mångfaldens fanbärare.
Judaism as a Civilization? Reconstructing 21st Century Jewish Communities
The EU and the Israeli-Palestinian conflict (1971-2016)
Det judiska Breslau - en resa i tid och rum
”Everybody wants to be Sephardi… at least on Pesach”
Yiddish sing along
Ett hårresande experiment
Purim Shiur:
The sin of Sodom and Gommora
Del dine interesser, dine færdigheder, dine talenter (sang, dans, magi, poesi ...).
Registrer, at du er interesseret i at blive oplægsholder, og vi vil kontakte dig indenfor de nærmeste par dage.
10. marts, 2013, Lund, Sverige
Der var trængsel i Folkeuniversitetets lokaler i Lund, da godt 120 deltagere deltog. Mere end 30 sessioner blev afholdt.9. marts 2014, Malmø, Sverige
Næsten 200 deltagere mødtes i Malmø - en ny rekord! Næsten 40 sessioner, herunder det meget roste Purim schpiel, som satte en ny standard for arrangementet.28. februar - 1 marts, 2015, København, Danmark
Der blev sat ny rekord, da ØresundsLimmud for første gang flyttede over broen til København. Denne gang startede det hele allerede lørdag aften og 220 fra Danmark og Sverige deltog."Limmud" kan lettest beskrives som en slags entusiastisk højskoleform hvor alle mulige jødiske emner formidles og bearbejdes. Emnerne – og det kan i virkeligheden være alt mellem himmel og jord – serveres som foredrag, i workshops, som led i madlavningskurser, i sang og musik osv.. Underviserne er både formidlere og deltagere i andres kurser, og det i dialogen læringen, eftertænksomheden og reflektionen opstår. ØresundsLimmud er en del af det internationale netværk Limmud International, som arrangerer konferencer rundt omkring på jorden.
Limmud konference er bygget omkring forelæsningerne
For tiden varer vores forelæsninger en time hver, men det kan variere på de enkelte konferencer. Det, der ikke ændrer sig er, at der altid holdes flere forskellige forelæsninger på samme tid. Det giver deltagerne mulighed for selv at vælge, hvad de ønsker at lære og hvornår. Forelæsningerne varierer meget i struktur og indhold, check derfor din program guide, som kan hjælpe dig med at beslutte hvilke kurser, du ønsker at fokusere på.
Alle deltagere betaler entré, inklusive vores forelæsere og hovedarrangører
Lejlighedsvis kan vi invitere forelæsere fra fjerne steder; i disse tilfælde betaler vi udgifterne. I overensstemmelse med vores frivillig-politik, bliver ingen forelæser nogensinde betalt for deres oplæg.
En Limmud-dag organiseres af en frivillig programgruppe. Programgruppen er ansvarlig for at tage kontakt til mulige oplægsholdere, sætte rammerne for programmet og bidrage til, at der tilbydes et fuldt tilstrækkeligt programindhold.
Alle Limmud deltager er velkommen til at holde forelæsning
Et af vores mottos er: "Alle burde lære og alle har noget at lære andre." Da Limmud er et sted, hvor vi alle lærer af hinanden, er der ingen adskillelse imellem "forelæsere" og "publikum". Alle vores forelæsere er også deltagere og vi forventer af vores lærere, at de deltager i andres forelæsninger. Emnet for undervisernes præsentationer er efter eget valg - måske som et foredrag, workshop , udstilling, debat .... - så længe det på en eller andet måde er relateret til jødedommen.
Limmud er en frivillig styret organisation
Alle aspekter i vores konferencer er bygget op af vores hovedarrangører med hjælp af de andre frivillige. Styregruppen er ansvarlig for al logistik - fra leje af lokaler, mad og forfriskninger til organiseringen af vores begivenheder – under sikre forhold. Hvis du er interesseret i at deltage i denne del af vores arbejde, kontakt os endelig via vores kontakt side. Det vil vi blive enormt glade for! Det gælder også, hvis du har lyst til at holde en forelæsning, sørge for forfriskninger, eller ønsker at bidrage på anden vis. Vi kan altid bruge flere hænder – og hjerner.
Alle jøder kan føle sig velkommne i Limmud
Maden er kosher og aldrig lavet på Shabbat. I tilfælde af, at en begivenhed finder sted på Shabbat, bliver det holdt på shomer shabat maner, dvs. ifølge shabbat regler.
I den nærmeste fremtid, vil vores årlige ØresundsLimmud blive holdt på en søndag - den 6. marts 2016.
Limmud er her for at tage dig et skridt videre på din jødiske rejse. Uanset hvor din rejse går hen – vil Limmud berige dig på turen.
Limmud har følgende kerneværdier:
Lærdom
Alle har noget de kan lære – og de som vil – kan lære fra sig
Alle deltagere betaler entré, inklusive vores forelæsere og arrangører
Lejlighedsvis kan vi invitere forelæsere fra fjerne steder; i disse tilfælde betaler vi udgifterne. I overensstemmelse med vores frivillig-politik, bliver ingen forelæsere dog betalt for deres oplæg.
Udvidelse af din jødiske horisont
Vi stræber efter at skabe oplevelser, som giver alle mulighed for at styrke deres jødiske identitet.
Fælleskab og gensidigt ansvar
Vi bestræber os på at skabe et fælleskab; sammen kan vi opnå mere end vi kan individuelt.
Respekt for hinanden
Vi forventer, at alle vores deltagere udviser gensidig respekt – også i forhold til de frivillige, som også indbyrdes bør respektere hinanden. Det er vores overbevisning, at arrangeørerne af Limmud gør forelæsernes biografier tilstrækkeligt informative til, at det er muligt for deltagerne at kunne fortage det rigtige valg, når de selv skal sammensætte deres programmer. Alle er forpligtet til at behandle Limmuds forelæsere og deres respektive forelæsninger med lige stor respekt. Ingen er vigtigere end de andre.
'For himlens skyld'
Vi tilstræber ikke at tilægge bestemte tankemåder, trosretninger eller perceptioner af det jødiske liv større eller mindre værdi.
Religiøs overholdelse
Vi er klar over, at folk privat opfører sig efter egen vilje, men vi tror på vigtigheden at gøre det muligt og holde Shabbat og Kashrut på de fælles arealer hvor det overhovedet er muligt, så jøder ikke er nødt til at separere sig fra hinanden.
Bemyndigelse
Vi tror på vigtigheden af at støtte individet i bestræbelserne på at maksimere vedkommendes indsats for fællesskabet.
BETALING AF DELTAGERGEBYR
Tilmeldingen er bindende og du kan kun melde én person til ad gangen. Lokalitet oplyses efter tilmelding og betaling.
Mad og drikke er inkluderet i prisen
Du sammensætter selv dit program. Oplæggene foregår på dansk, svensk el. engelsk
Børnepasning er muligt for børn mellem 4 og 12 år
Konferencen slutter kl. 18.
Deltagere fra Danmark: betaling til den danske konto::
  ØresundsLimmud Danmark
  bank: Danske Bank
  konto: 3409 - 3409245617
  V g ange: navn, email, tel.nummer og meddelelse “ØL2016″.
Deltagere fra Sverige: betaling til den svenska konto:
Information om priser finns på den svenskspårkiga sidan http://www.oresundslimmud.org/index_se.html
Participants from countries outside Sweden/Denmark will receive detailed information upon registration.
Tidlig registrering vil gavne både dig og os. Gør din tilmelding senest den dag du foretage din betaling.
Betaling og registrering skal ske på samme tid:
almindelige gebyr: 380 DKK
deltagere yngre end 30 år: 160 DKK
"Brorejsende" kan trække 40 DKK kr. fra prisen.
Bemærk! Vælger du betaling på stedet? Af sikkerhedsmæssige årsager, ønsker vi at modtage din meddelelse inden den 2. marts. Tak for hjælpen.
Ved betaling på stedet, kan du betale med følgende kreditkort: MasterCard, Visa, Maestro, V Pay, Visa Electron, JCB og MobilePay.
Malmö, Sverige
Höllviken, Sverige
København, Danmark
København, Danmark
Malmö, Sverige
København, Danmark
Lund, Sverige
København, Danmark
København, Danmark
København, Danmark
Malmö, Sverige
Malmö, Sverige
København, Danmark
Malmö, Sverige